Actueel / Capital

Alfilo Brands & The British Museum’s Alice In Wonderland Blind Boxes

okt 29, 2021

Alfilo Brands nieuwste project voor The British Museum gaat over Alice In Wonderland Blind Boxes. In samenwerking met Bluepiper Studio brengen ze dit nieuwe en stijlvolle product. Alice in Wonderland is tegenwoordig een populair verhaal, met meer dan 150 jaar aan geschiedenis.

Het British Museum vertoont de originele illustraties van het boek door John Tenniel. Ze gebruiken dit goed door gebruik te maken van de waarde van het IE. Ze hebben in het verleden een aantal producten met een Alice thema uitgebracht. Deze keer brengen ze in samenwerking met Bluepiper Studio de Alice in Wonderland Blind Box Series uit voor de Chinese markt.

Deze serie, ontworpen door de Zuid-Koreaanse ontwerper Jibi, zijn zeven hoofdpersonages uit Wonderland. Deze karakters worden in mysterieboxen gestopt en kunnen door de consumenten worden getrokken nadat ze zijn gekocht. De Alice in Wonderland Blind Box Series werd aangekondigd op het crowdfunding platform Modian, toen ze op 30 september klaar waren, bereikten ze 285,61% van hun oorspronkelijke doel. De komende weken zullen het eerste karakters de consumenten bereiken.

Bluepiper Studio is gevestigd in Canada, zij assisteerden eerder dit jaar ook het British Museum met hun Hello Kitty-evenement.

Het British Museum heeft een sterke geschiedenis in het gebruik van culturele IP om het Chinese culturele publiek te bereiken en ermee in contact te komen. Dit project doet het goed, met behulp van Jibi’s ontwerpen, de trend van blinde dozen en een opmerkelijk verhaal dat over de hele wereld bekend is.

Lees het originele artikel, geschreven door Yifan Liu en vertaald in het Engels door Min Chen hier.

Tony Wang

Tony Wang
t.wang@zephyr.nl

Neem contact op

Volg Zephyr

Laatste nieuws