Actueel / Beleggingen / Projectontwikkeling / Real Estate

Woon-zorgcomplex aan het Oorgat

jul 12, 2021

Aan het Oorgat 6 en 6a in Edam, op het terrein van sloopbedrijf Koek, zal over ongeveer twee jaar een woon-zorgcomplex in gebruik worden genomen bestaande uit circa 28 zorgappartementen. Gericht op mensen met (zware) dementie. Het planproces is afgelopen week voor de tweede maal besproken met omwonenden.

Maarten Leschot, directeur Oorgat Ontwikkeling BV, legt uit wat het plan behelst. “In samenwerking met Jeroen Hillhorst van OOG van de Bouwmeester BV en Architectenbureau Ruben Wenneker uit Oosthuizen wordt Oorgat 6(a) herontwikkeld. Het idee is om 28 zorgappartementen te bouwen onder één dak. Vijf appartementen zullen gereserveerd worden voor crisisopvang en hospice voor inwoners die na medische hulp kortstondig onderdak nodig hebben.”

Het ontwerp van de ‘Woonzorgvilla’ sluit aan bij de wensen van de gemeente en voldoet volgens Leschot aan de stedenbouwkundige eisen. “Het ontwerp valt onder de typologie ‘schuurwoningen’.  Door de houten kap en de vorm past het goed bij de omgeving.”

Drie verdiepingen
De woonzorgvilla zal bestaan uit drie verdiepingen. Het gebouw zelf komt ongeveer anderhalve meter lager te liggen dan het straatniveau. Aan de voorzijde komt een parkeervoorziening geschikt voor 17 auto’s. Daarnaast komt er een ruime fietsenstalling. Het complex wordt ingericht met veel groen.

Zorgexploitant
De komende maanden zal een zorgexploitant gezocht worden. De bestaande opstallen en woning zullen gesloopt gaan worden. Op de plek van de huidige woning komt een nieuwe woning die los van het project verkocht zal worden.

Planning
De planning is dat voor het einde van dit jaar het ontwerpbestemmingsplan ter inzage zal worden gelegd. Indien er geen bezwaren zijn zal de bouw medio 2022 starten om een jaar later in gebruik te worden genomen.

Verkeer
Maarten Leschot proefde in een eerdere (digitale) meeting met omwonenden met name zorgen over het aantal extra verkeersbewegingen. “Zwaar bouwverkeer zullen we zo veel mogelijk laten lopen via Warder. En dat geldt in een latere fase ook voor leveranciers. Personeel zal zoveel mogelijk geworven worden in de gemeente. Zij wordt gevraagd om op de fiets te komen.”

Naar aanleiding van de resultaten van een QuickScan en een haalbaarheidsonderzoek heeft de gemeente zich inmiddels positief uitgesproken over de plannen.

Bron: De Stadskrant, 12 juli 2021

 

Maarten Leschot

Maarten Leschot
m.leschot@zephyr.nl

Neem contact op

Volg Zephyr

Laatste nieuws