Actueel / Real Estate

Herontwikkeling Oorgat 6 en 6a in Edam

apr 17, 2021

Er liggen plannen klaar om aan het Oorgat 6 en 6a in Edam een zogeheten woonzorgvilla te ontwikkelen die in de plaats moet komen van de huidige bedrijfsgebouwen.

De huidige woning (boerderij) wordt vervangen door een nieuwe vrijstaande woning. Het plan is om op deze locatie dementerende ouderen een thuis te bieden. De kenmerkende beuk die op het terrein staat zal behouden blijven.

De ontwikkelaars Oorgat Ontwikkeling BV en OOG van de Bouwmeester BV, willen samen met de gemeente onderzoeken of het plan haalbaar is. De komende week gaan de initiatiefnemers in gesprek met omwonenden via een digitale meeting. Architectenbureau Ruben Wennekers uit Oosthuizen is ingeschakeld om het plan uit te tekenen.

Bron: De Stadskrant, 17 april 2021

 

Maarten Leschot

Maarten Leschot
m.leschot@zephyr.nl

Neem contact op

Volg Zephyr

Laatste nieuws

Eerste nieuwe bewoners in het ‘Rooie Dorp’

Eerste nieuwe bewoners in het ‘Rooie Dorp’

Eeuwfeest met nieuwe duurzame woningen De eerste woningen aan de Machineweg in Aalsmeer worden deze maand opgeleverd. In totaal bouwt woningcorporatie Eigen Haard 63 huurwoningen in het ‘Rooie Dorp’. Het is precies 100 jaar geleden dat de oorspronkelijke woningen zijn opgeleverd. In totaal komen in het nieuwe ‘Rooie Dorp’ 63 huurwoningen. Van de 46 eengezinswoningen...

Nieuwe TBM X HelloKitty Event gehost door Alfilo in Suzhou, China

Nieuwe TBM X HelloKitty Event gehost door Alfilo in Suzhou, China

Terwijl Chinese consumenten de neiging hebben om kosten te besparen op luxeproducten als gevolg van een lagere consumptie, blijft een van onze partners in China, Alfilo Brands, de consumenten inspireren en fmcg-merken in China versterken met verfrissende licentiestimulansen. Van 1 april tot 30 juni wordt er een nieuwe LBE "Egyptian Adventure Pop-up Store" gehouden in 3F,...