Amsterdam - De Nieuwe Meent

Een wooncoöperatie georganiseerd rond de principes van commoning

Project Info

Wooncoöperatie De Nieuwe Meent gaat ca. 40 (sociale) huurwoningen bouwen, bewonen en beheren op het Archimedesplantsoen in de Watergraafsmeer. In het duurzame gebouw komen ca. 15 zelfstandige sociale huurwoningen (maximaal  € 737,-)  en 5 woongroepen met ca. 25 onzelfstandige  huurwoningen verdeeld over de bovenste verdiepingen van de toren. Verder komen er een gemeenschappelijke huiskamer voor alle bewoners en een horecavoorzieningen die ook gebruikt kan worden door de buurt. dNM is een wooncoöperatie volledig georganiseerd rondom de principes van commoning.

Voor de definitieve selectieprocedure voor de pilotlocatie Archimedesplantsoen uitgeschreven door de gemeente Amsterdam waren 3 wooncoöperaties in de race. Wooncoöperatie De Nieuwe Meent is uiteindelijk geselecteerd. Zephyr Real Estate heeft de woongroep ondersteund bij de financiële businesscase tijdens de definitieve selectiefase en het projectmanagement uit gevoerd om te komen tot de realisatie van dit bijzondere initiatief.

Opdrachtgever: Wooncoörporatie De Nieuwe Meent

Partners: Wooncoöperatie De Nieuwe Meent, Gemeente Amsterdam, Platform31, !WOON, Time To Access, RAUMPLAN, W/E adviseurs, STEP Engineering, Zenit Bouw

Locatie: Archimedesplantsoen, Amsterdam

Programma: Ca. 15 zelfstandige sociale huurwoningen, 5 woongroepen met ca. 25 onzelfstandige huurwoningen en gedeelde voorzieningen

Oplevering: 28 februari, 2020

Tags:

Project Website: https://nieuwemeent.nl

Gallery

Locatie

Gerelateerde Projecten

Wij zijn benieuwd naar uw verhaal

Hoe wij werken blijkt steeds weer een goede formule. Het is ook altijd maatwerk, meestal is het een samenspel van onze competenties en die delen we graag. Neem dus gerust contact met ons op.