Cruquius – Landgoed Wickevoort fase 1

Sociale huurwoningen in Cruquius

Project Info

Samen met gebieds- en vastgoedontwikkelaar AM bouwt Eigen Haard de nieuwe milieuvriendelijke woonwijk Landgoed Wickevoort op het terrein van de Cruquishoeve in de gemeente Haarlemmermeer.

Het terrein dankt zijn naam aan de Heemsteedse familie Van Wickevoort Crommelin. De familie exploiteerde in de negentiende eeuw de Cruquiusboerderij in de toen nog jonge Haarlemmermeerpolder. Het landgoed beslaat ca. 45 hectare, waarvan een deel eigendom blijft van SEIN (Stichting Epilepsie Instellingen Nederland).

Landgoed Wickevoort wordt een groene woonwijk met maximaal 1.000 woningen, zowel koop- als huurwoningen. Toekomstige bewoners kunnen gebruik maken van de manege, de kinderboerderij en het zwembad die al aanwezig zijn op het terrein. Eigen Haard realiseert minimaal 226 sociale huurwoningen en AM bouwt de koopwoningen en vrije sector huurwoningen.

Het streven is om in 2020 de eerste paal te slaan voor de sociale huurwoningen.  Deze worden in vier fases gebouwd. De eerste fase bestaan uit 83 eengezinswoningen naar ontwerpen van M3H voor deelplan Poortgebouw 1 en Heren 5 Architecten voor deelplan De Erven 2. Alle woningen zijn gasloos en Nul-op-de-Meter (NOM). De bouwkundige realisatie wordt uitgevoerd door KBK Bouw. In latere fasen worden ook appartementen gebouwd.

Zephyr Real Estate voert het projectmanagement uit in opdracht van Eigen Haard.

Stand van zaken

KBK Bouw uit Volendam is begin van dit jaar gestart met deelplan De Erven 2. Eind april wordt ook gestart met het heiwerk van Poortgebouw 1. De opleveringen zijn gepland in het derde en vierde kwartaal van dit jaar.

Opdrachtgever: Eigen Haard

Partners: Gemeente Haarlemmermeer, AM, Heren 5 Architecten, M3H Architecten, Pieters Bouwkunde/Bouwtechniek, MBM Systems, KBK Bouw

Locatie: Landgoed Wickevoort, Cruquius

Programma: 48 sociale huurwoningen (deelplan De Erven 2) en 35 sociale huurwoningen (deelplan Poortgebouw 1)

Oplevering:

Project Website: https://www.wickevoort.nl

Gallery

Locatie

Gerelateerde Projecten

Wij zijn benieuwd naar uw verhaal

Hoe wij werken blijkt steeds weer een goede formule. Het is ook altijd maatwerk, meestal is het een samenspel van onze competenties en die delen we graag. Neem dus gerust contact met ons op.