Uithoorn – Prinses Christinalaan

Ombouwoefening van aardgas naar waterstof

Project Info

De woningen aan de Prinses Christinalaan 12 t/m 82a in de gemeente Uithoorn zijn ruim 60 jaar oud. Uit onderzoeken blijkt dat de bouwkundige staat van de woningen onvoldoende is. Daarom worden deze woningen door Eigen Haard vervangen door nieuwbouw. De beneden-bovenwoningen zullen plaatsmaken voor ca. 42 grondgebonden huurwoningen voor gezinnen.

Tijdens de planontwikkeling wordt 1 blok met woningen in samenwerking met Stedin, de gemeente Uithoorn en DNV GL omgebouwd van aardgas naar waterstof. In een aantal sloopwoningen werd het bestaande aardgasnet tijdelijk omgebouwd en geschikt gemaakt voor waterstof. Het project leert partijen bijvoorbeeld meer over of het aardgasnetwerk eenvoudig geschikt te maken is voor waterstof, hoeveel tijd het kost om het gasnetwerk gereed te maken voor het transport en gebruik van waterstof in bestaande woningen.Meer informatie over deze opbouwoefening is te vinden op de website van Stedin.

Zephyr Real Estate heeft het projectmanagement van de ombouwoefening uitgevoerd in opdracht van Woningstichting Eigen Haard uit Amsterdam.

Stand van zaken

De ombouwoefening van aardgas naar waterstof in Uithoorn is succesvol afgerond.

Opdrachtgever: Eigen Haard

Partners: Gemeente Uithoorn, Stedin, DNV GL

Locatie: Prinses Christinalaan 12 t/m 28a, Uithoorn

Programma:

Oplevering: 20 december, 2020

Tags:

Project Website: https://www.eigenhaard.nl/projecten/prinses-christinalaan

Gallery

Locatie

Gerelateerde Projecten

Wij zijn benieuwd naar uw verhaal

Hoe wij werken blijkt steeds weer een goede formule. Het is ook altijd maatwerk, meestal is het een samenspel van onze competenties en die delen we graag. Neem dus gerust contact met ons op.