Amsterdam – De Vrije Kade fase 3

Stoere appartementen en eengezinswoningen in Noord

Project Info

Het voormalig terrein van de Hollandse Beton Maatschappij in Amsterdam-Noord maakt al ruimte tijd ruimte voor het nieuwbouwproject De Vrije Kade. Aan de Distelweg in de wijk Buiksloterham staan straks prachtige grondgebonden kade-, atelier- en stadswoningen, appartementen in zowel de koop als de huur en bedrijfsruimten. De afgelopen jaren is er al flink gebouwd en is dit gebied een thuis voor veel bewoners.

De Noordelijke IJ-oevers zijn Hot, Hip & Happening. Sinds enkele jaren de plek om te ontspannen en te genieten van culturele en culinaire mogelijkheden. Of je hier nu werkt of woont. Lunchen, dineren en loungen kun je aan de Noordelijke IJ-oevers als de beste. Naast het Over het IJ festival, het EYE filmmuseum, NDSM werf, kun je ook heerlijk wonen aan De Vrije Kade. De eerste twee fases van De Vrije Kade zijn opgeleverd en bewoond. Hierdoor krijg je al een goed beeld van de sfeer van dit stukje Amsterdam. Het project is niet onopgemerkt gebleven, want in 2020 zijn de kadewoningen van fase 2 genomineerd voor de Amsterdamse Nieuwbouwprijs.

In het sluitstuk van dit project zijn 32 grondgebonden woningen, 25 kade-appartementen en 5 BOG-ruimten verkocht. Ook worden er in opdracht van Eigen Haard 51 sociale huurappartementen en 1 BOG-ruimte voor de verhuur gerealiseerd. Het ontwerp van de woningen is van Heren 5 architecten en de uitvoering is in handen van Thunnissen Bouw.

Zephyr Real Estate is in opdracht van Distelweg BV verantwoordelijk voor het projectmanagement van fase 3.

Stand van zaken

Eind 2020 zijn alle woningen en BOG-ruimten verkocht en op 1 december is Thunnissen Bouw gestart met de uitvoering van het project.

Opdrachtgever: Distelweg BV

Partners: Gemeente Amsterdam, Eigen Haard, Heren 5 architecten, Goudstikker - De Vries, MBM Systems, Sense Vastgoed, Lubbers & Dijk notarissen, Thunnissen Bouw, Sturm, Van 't Hek

Locatie: Distelweg, Amsterdam

Programma: 32 eengezinswoningen, 25 koopappartementen, 5 BOG-ruimten (koop), 51 sociale huurwoningen en 1 BOG-ruimte (huur)

Oplevering:

Project Website: https://www.devrijekade.nl

Gallery

Locatie

Gerelateerde Projecten

Wij zijn benieuwd naar uw verhaal

Hoe wij werken blijkt steeds weer een goede formule. Het is ook altijd maatwerk, meestal is het een samenspel van onze competenties en die delen we graag. Neem dus gerust contact met ons op.